2013. augusztus 26., hétfő

Ezékiel lepénykenyér

A recept innen származik, ajánlom!

Hallottatok már az Ezékiel lisztkeverékről? Érdemes kipróbálni, jó kis dolgok vannak benne, ráadásul egy pici vízzel elkeverve máris lepényt süthetünk belőle, csak semmi hókuszpókusz. (Összetevők: teljes kiőrlésű búza, -árpa, -tönköly, -bab, -lencse és kölesliszt.) Bio boltokban lehet kapni, de talán már CBA-ban is láttam, erre nem esküszöm meg...


Ezékiel lepénykenyér 'de luxe': 
-60 g Ezékiel liszt
-1 alma lereszelve (nálam 100 g körül volt)
-víz
-10 g kakaópor
-édesítő, fahéj

A lisztet édesítővel és vízzel sűrűre keverjük, majd olaj nélkül kisütjük palacsintasütőben. (Nem kell nagyon sokáig sütni, úgysincs benne tojás.) Az almát lereszeljük, a lepényre halmozzuk.

A kakaót kicsi vízzel és édesítővel sűrűre keverjük, és simán rácsorgathatjuk a lepényre, vagy meg is 'főzhetjük' mikróban. (fél perc elég neki).

Jó étvágyat! Reggelire nagyooon jó kis finomság :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése