2012. március 27., kedd

Gyors bejelentkezés

Tegnap ugyan letelt az egy hét a Warrior Diet-ből, de még nem volt időm írni róla. Most csak azért írok, hogy elmondjam, minden oké, sőt.

Előzetesben annyit elmondhatok, hogy 1 hét alatt 2 kilót fogytam (wow!), és nagyon jól érzem magam. Holnap majd jövök a centikkel. Talán majd képeket is rakok fel, bár még nem biztos, hogy bevállalnám a múlt heti képeket :)

Sajnos ma elég rossz dolgokat ettem a túlevési fázisban, mert amolyan ''igazi'' randink volt a barátommal, és nem minden nap van ilyen. Szóval sajnos gyorséttermi kaját ettünk, aztán pedig moziztunk. (de legalább nem vettünk nasit a moziban!)

Az Éhezők viadalát néztük (Hunger Games), amit már nagyon nagyon vártam, mivel olvastam a könyvet. Egyébként elég jó adaptáció volt, szerintem érdemes megnézni. Bár az az igazság, hogy a könyv sokkal jobb hangulatot tudott teremteni számomra, és abszolút letehetetlen volt. 

Na ennyire azért nem volt jó a film, de jó volt, az tény. Előtte egyébként a Hobbit előzetesét is levetítették, amivel kapcsolatban már sokkal borúlátóbb vagyok - azt is olvastam, és hát, nem tudom. Úgy érzem, mintha egy Gyűrűk ura volumenű sztorit próbálnának kihozni belőle, ami szerintem óriási hiba. A Gyűrűk ura a kedvenc könyvem, négyszer olvastam (de nem utoljára :), és ugyan a Hobbit is jó, de nem lehet a kettőt összehasonlítani. Teljesen más jellegű a kettő.

Na de eléggé elkanyarodtam :) Lényeg, hogy holnap jövök egy összefoglaló kis írással a WD-ről.

2012. március 26., hétfő

7. nap, + Centenáriumi futás

Sziasztok! Elmaradtam az írással, no nem mintha nem történt volna semmi! Viszont holnap egy elég fontos zh-m lesz fogpótlástanból, úgyhogy az utóbbi napokban erre gyúrtam, ma még inkább :)

Tegnap volt Debrecenben a II. Rotary Félmaraton. Volt ennek egy Centenáriumi futás néven futó (hehe :P) távja, mely a Debreceni Egyetem 100 éves fennállása kapcsán került megrendezésre. Éppen emiatt a táv 1912 m volt, hiszen ekkor alapították az egyetemünket :)

Ez tulajdonképpen egy békés kis kocogás volt, mely az egészség jegyében telt, és több mint 5000 ember vett részt rajta. Különböző csapatokhoz lehetett csatlakozni, az egyetem hivatalos csapata a Leukémiás gyermekekért alapítvány csapata volt. Tehát én is ebben a csapatban futottam, hiszen szerettem volna, ha mi visszük el a fődíjat: a legnagyobb létszámú csapat egy defibrillátort nyert. 

Bizony el is hoztuk az alapítvány számára! :)

A csapatunk tagjai lila héliumos lufikkal futottak, és a célnál minden egyes résztvevő kapott emlékérmet. Szerintem nagyon jó móka volt :)


2012. március 23., péntek

4. nap

Nem fogytam többet, de bevallom nem is baj. Tudjátok, heti 0,5-1 kiló fogyás az egészséges. Persze amikor megláttam a mérleget, akkor kicsit rosszul esett, mert tegnap még futottam is - de belátom, hogy ez így jó.

Egyébként megint nagyon jól aludtam, és (magamhoz képest) korán keltem! Csodálatos :D Majd talán egy későbbi bejegyzésben fogok írni az alvással kapcsolatos problémáimról, legyen most elég annyi, hogy minden egyes jó alvásért hálás vagyok. Ez van :)

És akkor a kaják:
Alulevési fázis: 1 alma, gyümölcs sali (eper, kivi, ananász - úgy látszik ez a kedvencem :) és minimális kesudió. De ma nem tökmagoztam, megálltam :)

Túlevési fázis: Rizs, sütőben sütött rántott sajt, meg egy kis parenyica sajt, mert úúúgy szeretem :)
Na szóval ez most azért így, mert péntek van, és nagyböjtben legalább ezt betartjuk, hogy ilyenkor nem eszünk húst.

A második megjegyzésem pedig, hogy én minden rántott dolgot a sütőben szoktam sütni. Komolyan mondom, a sütős rántott husi sokkal jobb az olajban sütöttnél. 

A konklúzió pedig, hogy heti kb. 1 kiló fogyást szeretnék elérni, minden más csak plusz :)

2012. március 22., csütörtök

3. nap

-1 kilónál tartok, és nagyon jól aludtam az éjjel. Szuperül érzem magam.

Ma a sport is megvolt, tesi órám volt, tudjátok, a futás. Sajnos nem vittem magammal pulzusmérőt, úgyhogy csak annyi infóm van róla, hogy 42 perc volt. Mindezt éhgyomorra, de egyáltalán nem voltam éhes, és nem is ment ez olyan rosszul.

Szóval, a kaja:
Alulevési fázis: futás után egy fehérjeturmix. Ebédre, nasira: gyümölcs sali (eper, ananász, kivi), tökmag és kesudió (ezekből minimálisan).

Túlevési fázis: a tegnapi töltött husi, de most sütőben sült burgonyával. Plusz egy kis pogácsa - na nem túl sok :)

2012. március 21., szerda

2. nap

Ma reggel fél kilóval voltam könnyebb tegnaphoz képest. Ez nagyon szuper, majd' kiugrottam a bőrömből örömömben, amikor megláttam. Természetesen még nem szeretnék hosszútávú következtetéseket levonni a harcosok étrendjével kapcsolatban, de azért ez jó jel.

Almát, kivit, epret ettem ma az alulevési fázisban, meg minimális tökmagot.

Túlevési fázis: a tegnapi tortillából megettem az előbb egyet, illetve készül a vacsi: barna rizs fetával-sonkával töltött csirkemellel. Szerintem fincsi lesz :) (Recept itt található, de én nem pont így készítettem).

2012. március 20., kedd

1. nap: Warrior Diet - A harcosok étrendje

Már régebben is hallottam erről az étrendről, de a napokban valahogy újra rábukkantam. Nagyon röviden: 20 óra alulevési időszak (napközben), 4 óra túlevési időszak (este, nem közvetlenül lefekvés előtt).

Napközben nyers zöldséget és gyümölcsöt lehet fogyasztani. 

Aki először hall erről, az tévesen azt képzeli, hogy este jöhet minden a túlevés időszakában, hamburger, pizza, bármi. Na azért ez nem teljesen így van, este is csak egészséges dolgokat lehet enni, de azokból bármennyit. 

Valóban, ez ellent mond mindennek, amit eddig olvastam, sőt, magam is hittem és követtem. Rövid utánaolvasás után azonban rendkívül hatékonynak tűnik ez az étrend, bár az is igaz, hogy ez nem való mindenkinek. 

Aki bővebben szeretne róla olvasni: itt megteheti.

Én most adok neki egy esélyt, mert több szempontból is rendkívül ideális számomra ez az étrend. Fogalmam sincs, hogy mi lesz ebből, de majd beszámolok róla. Tudjátok, szeretek új dolgokat kipróbálni :)

Tehát ma volt az első nap. Gyümit ettem egész nap, meg egy kis kesudiót (igazából azt nem kellett volna, de akkor még nem tudtam). Érdekes, hogy nem ettem sokat, egyszerűen nem kívántam többet. És, ami a legjobb, hogy estére bombasztikus formában voltam! Annyira tele voltam energiával, hogy az hihetetlen :)

Este tortilla tekercset készítettünk. Tele volt mindenféle jóval, egy csomó zöldség meg pulykamell volt benne.

Le is mértem magam mérőszalaggal, meg képeket is készítettem, de azokat egyelőre nem szeretném bevállalni, majd talán jövő héten, amikor a második adag készül :)

2012. március 14., szerda

Levágattam!

Sziasztok! Igaz, ez nem tartozik szervesen ide, de: levágattam a hajam! Kellett pár év, mire rávettem magam :) Nézzétek csak:


(Katt a nagyításhoz :)

2012. március 11., vasárnap

A szomorú igazság: meghíztam!

Pedzegettem már a blogon ezt a szomorú tényt, de most kíméletlen leszek magammal, és leírom feketén-fehéren: meghíztam, nem is kicsit!

Gyakorlatilag visszahíztam mindent (12 kg - Úristen, leírni is rossz...), kb. 2 hónap alatt. Igen, ez tényleg szörnyű, és eléggé bosszant, hogy ez történt. Nem akarom mentegetni magam. Tényleg egy sorsfordító vizsga előtt álltam, és legtöbbször még éjszaka is tanultam, nem mozdultam ki, a végére majdnem be is csavarodtam. Igen, a vizsga meglett, DE ez nem jelenti azt, hogy fel vagyok mentve minden rossz alól, amit tettem.

Vizsgák, balhék, téli depi, stressz, és minden más - nem lehet ezeket okolni azért, ami történt. Nyilván nem segítettek hozzá, hogy egészségesebben éljek, de nem is ők tették a számba a csokit!

Nagyon mérges vagyok magamra, de ami történt, megtörtént. Ami még segíthet, az az, hogy tanulunk az esetből: nehezebb megtartani az elért súlyt, mint leadni. A másik pedig, hogy gyenge vagyok, és össze kell szednem magam :(

Elindult már valami, és tényleg igyekszem. Kezdetnek a böjti időszakban lemondtunk a barátommal az édességről. Eddig jól megy, viszont túlzásokba sem szeretnék esni. (Volt már az életemben ilyesmire példa, akkor 3,5 évig egyáltalán nem ettem csokit, és semmit, amiben akár egy csipetnyi kakaó volt - hogy ennek mi volt az értelme?!) 

Bevallom, hogy ez a hatalmas bukás az oka annak, hogy nem igazán írtam, de hosszas tépelődés után arra jutottam, hogy ennek a blognak továbbra is élnie kell. Jól csináltam? Igen! Elbuktam? El hát, nem is kicsit... 

Akkor mégis mi értelme van ennek az egésznek? Úgy gondolom, hogy nem sunnyoghatok el ezek után. Szeretném megmutatni, hogy tavaly nem hiába küzdöttem annyit. Azonban ezentúl sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a lelki dolgokra, mert bizony nem véletlen, hogy egy hatalmas stresszhelyzetben pillanatok alatt sikerült meghíznom. 

Egy szó, mint száz: kezdjük újra!