2013. október 21., hétfő

2. év, 8. hét összefoglalás

09. 09: 56 kg
09. 16: 55,5 kg
09. 23: 55 kg
09. 28: 54,5 kg
10. 06: 54 kg
10. 11: 53,5 kg
10. 20: 54 kg

Na akkor kezdem a végén. Benyaltunk valami hasfájós vírust a barátommal, igazából mindegy is, hogy ki kapta el kitől, mert bármelyikünk hazahozhatta. Viszont simán lehet, hogy én vagyok a ludas, mivel páciensek szájában dolgozom, úgyhogy könnyebben találkozhatok mindenféle bacival, vírussal. És ebben az a szívás, hogy a barátom sokkal betegebb lett, mint én... :(

A péntekem elég durva volt, délelőtt fogszabi gyakorlat, majd kis szünet után délután betegkezelés. Nem írhatom le konkrétan, hogy mi történt, a lényeg, hogy kiderült valami, ami kicsit megvisel(t). Ehhez jön hozzá az, hogy amióta betegeket kezelek, nem alszom jól az idegességtől, sok forgolódás, többször felébredek, hülyeségeket álmodok, rémálmaim vannak, stb.

Most tényleg alig bírtam elvonszolni magam edzésre, annyira fáradt voltam. De elmentem! És nagyon jó volt.

Mindezek után (és egyébként is egy nehéz hét állt mögöttem) szombat reggel 7-kor ébredtem, és nem tudtam visszaaludni, pedig nagy szükségem lett volna a pihenésre.

Úgyhogy szombaton és vasárnap nem számoltam a kaját (na nem ám a lelki okok miatt, mert azért keménynek kéne lennem, de a vírus eléggé betett annak, hogy mit ehetek, és mit nem...) Jó, persze próbálok úgy hozzáállni, hogy ennyi nem számít, meg bárkivel előfordul, és egyszerűen tovább kell lépni.

De azért nincs jó kedvem, mert hétközben tartottam szépen a limiteket - sőt -, és edzésekre is elmentem, a súlyom most mégis szórakozik velem. És ennek tetejébe 2 napig nem tudok a terv szerint enni! Hát, most erre mit mondjak.

Aztán a makadámdiótól (amit szüleimtől kaptam) begyulladt az arcom. Ha ilyen az arcom, az utcára alig merek kimenni, egyszerűen kényelmetlenül érzem magam, csúnyának érzem magam, nagyon rossz :(

Viszont ami vicces, hogy mivel nem tartok itthon ''rossz'' kaját, nem is tudtam félrekajálni igazán :D Kalóriában nem biztos, hogy pont stimmelt minden, és a makrók biztosan nem voltak jók, de basszus, hogy csak úgy tudjak félrekajálni, hogy na akkor eszem egy kis kölesgolyót?? Meg akkor megeszem ebédre egy Kornspitz-szendvicset? Hát kész vagyok a helyzet komikumától :))

De most rinya OFF, és pozitív dolgok ON! Merthogy mostanában néha úgy megdícsérnek, hogy csak nézek. És ez jó! Csak bárcsak elhinném, amit mondanak :)

  • Az egyik betegem, akit már hetek óta kezelek, és még mindig vissza fog jönni - már másodjára hozott nekem ajándékot, ami borzasztóan zavarba ejtő, és édes dolog! Persze nem akartam elfogadni (amit persze nem hagyott :D), és nagyon megköszöntem, na de akkor is :)

  • Szintén pénteken történt, hogy felülre készítettem két bonyolultabb tömést. Na most tudni kell, hogy felül tükörből kell dolgozni (tükörből látod a fogat, a fúrót, minden), ami bazi nehéz. Ráadásul nagyon vérzékeny ennek a betegnek az ínye, úgyhogy nagyon nehezen ment a munka a rossz látási viszonyok miatt, mert kb. semmit sem láttam. Na de a lényeg, hogy elkészültem a fúrással, és a gyakorlatvezető odajött, hogy "nem értem, hogy mit aggodalmaskodsz, én ilyen jól kialakított másodosztályú üreget még nem láttam! Tényleg nagyon szép!" És ezt így elmondta vagy háromszor :D

    Én esküszöm nektek, hogy lesokkolódtam ettől a dícsérettől! :O
  • Először ettem a héten édesburgonyát (batáta)! Nagyon finom, tényleg a sütőtökre hasonlít kicsit. Az Aldiban vettem, ott egész jó áron van.
  • Kettlebell előtt szóba került, hogy milyen nehéz a TRX (nem minden edzésen, de elég gyakran szoktunk a TRX-en is gyakorlatokat végezni). Erre az egyik pasi odaszólt, hogy ugye Iza, főleg a te 40 kilóddal? Amúgy ez amolyan baráti piszkálódás volt, szóval nem rosszindulatból vagy gúnyosan mondta. Én meg kiröhögtem, hogy milyen 40 kiló? :D Megmondtam neki, hogy mennyi vagyok, azt meg nem akarta elhinni.

    Aztán én meg mondtam, hogy ne vicceljen már, nézze meg, hogy milyen ''erős'' combom van. Na erre ő: "ne viccelj, tökéletes az, nehogy vékonyabb legyen már ettől!''

    Hát ez nagyon jólesett, még ha nem is igaz, akkor is jó volt hallani :)
  • Szintén kettlebell: én eléggé nyomatom mostanában a C-vitamin szedését, és ha beteg valaki, akkor neki is ezt ajánlom. Valahogy innen jött edzésen, hogy a C-vitaminnal ugratnak állandóan. Legújabb gyöngyszem:
Pisti: - Jól nézel ki, Iza, kettlebellezel?
Nándi: - Nem, C-vitamin! 
:D :D


És egy kis zene, mert nagyon jó, és nem posztoltam zenét mostanában.

Nem tudom egyébként, lehet, hogy csak képzelődöm, de néha azt veszem észre, hogy néznek edzés közben. :O Ami tök furcsa, ugyanakkor önt belém egy kis magabiztosságot... (Istenem, tegyetek helyre, ha még ennél is beképzeltebb leszek! :D)

De most komolyan, tényleg úgy érzem sokszor, hogy néznek. Mondjuk azt hozzáteszem gyorsan, hogy a többiekhez képest sehol nem vagyok erő tekintetében (mondjuk főleg pasik járnak edzésre, az is igaz), és sokszor el is keseredek amiatt, hogy ilyen kis babasúlyokkal edzem... Viszont az is igaz, hogy én szálkásító étrenden vagyok az edzések mellett, és nagyon sok fehérjét fogyasztok, éppen ezért szerintem igenis meglátszik ez rajtam... talán... Nem azt mondom, hogy nagyon, de én azért mindig happy leszek, ha a hátamat nézegetem a tükörben.

Jó, most már lőjetek le! :D És akkor a képek. A hét elcseszett (elnézést) voltához illeszkednek, ugyanis egy kivétellel vállalhatatlanok lettek, de azért csak ideteszem őket a kedvetekért :)

 Pirított répa, pácolt csirkemellel

Egész grillcsirkéből csirkemell darabok, parenyica sajt, 
ProBody CH-csökkentett kenyér
(Nagyon finom ez a kenyérke, és az Aldiban szokott leárazva lenni).

 Sütőzacskóban sütött vacsora
Csirkemell filé, répa, paradicsom, kalif. paprika, étkezési paprika, 
csiperkegomba, fűszerek, libazsír. A képen a külön elkészített édesburgonya is 
rajta van. Kókuszzsíron pirítottam meg, isteni finom karamellás íze lett :)

 Hmm ;) Nagyon finom volt.

 Pulykakolbász, sajt, CH-csökkentett kenyér, cottage cheese.

Ezzel zárom is ezt a bejegyzést. Remélem, hogy a jövő hét már jobban az irányításom alatt lesz, és a mérlegek istene is kegyeibe fogad! ;) Szép hetet mindenkinek!

2013. október 13., vasárnap

2. év, 7. hét összefoglalás

09. 09: 56 kg
09. 16: 55,5 kg
09. 23: 55 kg
09. 28: 54,5 kg
10. 06: 54 kg
10. 11: 53,5 kg

Juhúú! Fél kiló mínusz :)

Képzeljétek, nagyon büszke vagyok magamra! Ugyanis tegnap volt nagymamám 80. születésnapja, úgyhogy családi ebédre voltunk hivatalosak, ahol a finom házi ételeken kívül volt kétféle torta (szintén házi... az egyik kávékrémes, jajj na de nem borzolom itt a kedélyeket!), vagy négyféle sütemény - de ezeket nem is mertem már összeszámolni. Az almás pitére és a zserbóra nézve csak úgy nyeltem a nyálamat, de erős voltam! És félrenéztem, és a (leendő) szép, feszes testemre gondoltam. :)

Amit ettem: belekóstoltam a hidegtálba, ettem levest tészta nélkül, továbbá ettem a töltött káposztából 3 picikét (házi tejföllel! Imádom!) Kenyeret, tésztát semmihez sem ettem. A végén egy falatot még megkóstoltam a pörköltből is.

Én úgy gondolom egyébként, hogy mondjuk 95%-ban 'jól' kéne enni, a fennmaradó időben pedig megengedhetünk magunknak egy kis kilengést. Tehát pl. egy ilyen családi eseményen simán megennék egy szelet sütit, ha megkívánnám. 

És erről a véleményemről nem mondok le, csak most éppen a szálkásítás kellős-közepén vagyok, úgyhogy erről szó sem lehet. Nem a semmiért dolgozom ilyen keményen már 5 hete! Amikor elérem majd az álomsúlyomat, egy kicsit más lesz minden. Továbbra sem fogok össze-vissza enni, de néha igenis meg fogok enni egy gyrost, vagy pogácsát.

Mindenesetre ez még nem most lesz, úgyhogy haladjunk is tovább :)

 Fitt lángos 
(én kérek elnézést! :D)
Fanni adta az ötletet, az ő receptjét itt találjátok. Én így csináltam:
-30 g zabpehely
-30 g túró 
-1 tojás
-pici szódabikarbóna, pici só.
-víz (ne legyen se túl sűrű, se túl híg a massza)

Felforrósított palacsintasütőben, a legkisebb fokozaton kisütjük,
 nagy-nagy türelemmel. Ha türelmes vagy, gyönyörűen meg is 
tudod fordítani a másik oldalára. Ha nem, szétesik, és lesz egy 
tök jó kis császármorzsa-lángosod :D
A feltét tőled függ, nálam most 50 g pirított 
bacon kocka, 50 g tejföl, 20 g füstölt sajt.
Hedonizmus!

 Anyáék jöttek látogatóba, és pekándiót,
 ill. makadámdiót hoztak nekünk :)
Mindkettő nagyon finom!

 Reggeli kávé, update tepertős pogácsa, felvágott, sajt.
(nem szoktam egyébként ilyet enni reggelire, de most megkívántam)

 Csirkepöri basmati rizzsel
Keresztanyám szülinapomra több üveg házi ketchupot, 
ill. paradicsomos-paprikás szószt ajándékozott nekem. 
Alig bírtuk felhozni a 3. emeletre, annyit adott!! 
Full cukormentes, full adalékanyagmentes, isteni!! És külön nekem főzte :)
A pöribe is ment belőlük természetesen :)

(csirke) Húsleves
Imádom a húslevest, de én tészta nélkül eszem. 
Forró leves, egy kis répa, hmm. Kedvenc!

Edzés: heti 2 kettlebell, 1 Jillian Michaels.

Muszáj valamit elmesélnem :)
Péntek este kettlebell edzésen voltam - több mint fél éve kezdtem el járni egyébként - és épp a súlyok között válogattam, amikor megkérdezte tőlem az edzőm, hogy szokták-e nekem mondani, hogy mennyit változtam (mármint a testem). Ezen teljesen meglepődtem, mondtam neki, hogy nem szokták. Erre ő pedig azt mondta, hogy pedig nagyon sokat fejlődtem, és hogy a keddi edzés után erről beszélgettek az egyik edzőtársammal (rólam!! :O) Azt tudni kell még a sztorihoz, hogy nem az a típus, aki csak úgy osztogatja a dícséreteket, úgyhogy még jobban megbecsülöm Hihetetlenül jólesett! :)

Ezzel zárom is soraimat, finom fehérjés ételeket kívánok nektek, jóleső edzéseket, és kitartást a jövő héthez! :)

2013. október 6., vasárnap

2. év, 6. hét összefoglalás

09. 09: 56 kg
09. 16: 55,5 kg
09. 23: 55 kg
09. 28: 54,5 kg
10. 06: 54 kg

4 hét telt el a szálkásításból. Bevallom, hogy volt a héten pár nagyon nehéz nap evés szempontjából. Szerintem egyáltalán nem eszem keveset, és általában elég is szokott lenni (sőt, néha még sok is). De mindig vannak olyan napok, amikor valami miatt többet ennék - igen ám, de ilyenkor nem is éhes vagyok igazán, inkább csak a szemem kívánja, vagy unatkozom. Úgyhogy ilyenkor az egyetlen járható út az ellenállás. Nem állítom, hogy könnyű, de ha el akarom érni a célomat (naná!), akkor muszáj.

Végülis örömmel jelenthetem, hogy sikerült, és tartottam a kalória- (és CH-) limitet is. :)

Na de! Lement 2 kiló, úgyhogy ideje újrakalkulálni a kalórialimitet:
  • A mai naptól kezdve max. 1692 kalóriát fogok fogyasztani naponta.
  • A CH-bevitel továbbra is <110 g/nap lesz.
  • Fehérje: 150-160 g/nap

A nehéz napokat leszámítva egyáltalán nem szenvedek. Féltem tőle kicsit, hogy a kevés szénhidráttól erőtlen leszek, de szerencsére ez (még) nem következett be. Tetszik nekem ez az étrend, mindenféle magas zsírtartalmú dolgot lehet enni, ami ugye egyrészt finom, másrészt eltelít, és később leszek éhes. Nekem való! :)

Az edzés a ''szokásos'' volt: heti két kettlebell, plusz egy alkalom Jillian. A pénteki kettlebell edzésen TRX-et is használtunk - ami egy nagyon gyilkos eszköz tud lenni - úgyhogy most felállni alig tudok az ágyból, úgy fáj az összes létező hasizmom. (Na és amikor tüsszentek...! Áhhh)

És akkor néhány kép. Volt a héten egyébként süti is, de semmi új, úgyhogy képek nem készültek. (főleg a citromos protein szeletet sütöm, de azt 2-3 naponta)
Csirkemell filé (a szokásos pácban), pirított répával
A répa receptje itt található, pasi-kompatibilis köret ;)

Saslik
Csirkemell filé, saslik hagyma (kisebb hagymák, direkt ilyen néven
lehet kapni), szalonna. A pác ismét a szokásos kókuszzsíros, 
de ez ízlés kérdése, mással is nagyon finom :)

Sütőben sült csirketekercs (itt még nyersen)
Vékonyra szeletelt csirkemell filé, kókuszzsírban megforgatva, fűszerezve.
Sajttal-sonkával töltve, feltekerve, szeletelt baconbe csavarva. 
30 perc 200 fokon bőven elég neki :)

 Csirketercs vajon párolt brokkolival és répával
Gyerekek, a vajon párolt brokkoli NAGYON finom!! 
A barátom felesben kapta basmati rizzsel, mivel ő nem szálkásít.

 Reggeli cappuccino, tejhabbal és fahéjjal
Teljesen véletlenül lett a szórás szívecske alakú, 
de gondoltam megosztom veletek, mert szívet melengető <3